Svenskt lamm

Intresset för svenskt lamm och lammuppfödning har ökat markant de senaste åren. För tvåhundra år sedan var lammet det vanligaste djuret på svensk bondgårdar och idag ser vi en ökad efterfråga på just svenskt lammkött. När vi säger lamm menar vi får som inte har lammat och som är yngre än ett år. Lammköttets fördelar är den lätta och behagliga smaken, och en välsignad mörhet som gör det enkelt att arbeta med. Gör som vi, arbeta bara med svenskt lamm.

Får får lamm?

Det finns många olika typer av lamm. Här är några:

  • Dilamm: mjölkmatat lamm 6-8 veckor gammalt.
  • Saltängslamm: lamm som betar på ängar där salthaltigt tidvatten sköljer över betesmarken. Populärt i Frankrike.
  • Spädlamm: mjölkmatade lamm runt 7 månader som fortfarande diar sin mor. Termen används i Australien.
  • Vårlamm: 3-5 månader gammalt lamm som föds senvinter/tidig vår och säljs före 1 juli.

 

Favorit som passar lika bra under hela året

I Sverige har vi fastnat för lamm till påsk och jul. Lamm är en fantastisk råvara som kan avnjutas året runt. På sommaren kan lamm med stor fördel grillas. Grilla gärna med ben så får du ett saftigt kött. På hösten kan den användas till grytor eller helstekt i ugn. På julen har vi den traditionella rökta fårfiolen och på våren är det påsklamm.

Sortiment

PRODUKTNAMN VARUMÄRKE
Lammrostbiff Scan
Lammytterfilé Scan
Lammbog bfr fryst 1400g Scan
Lammracks 850g Scan
Lammstek bfr 1710g Scan
Lammlägg mb 1560g Scan
Lammentrecote ca 900 g Scan