Svenskt lamm
Får får lamm?
Det finns många olika typer av lamm. Här är några:
- Dilamm: mjölkmatat lamm 6-8 veckor gammalt.
- Saltängslamm: lamm som betar på ängar där salthaltigt tidvatten sköljer över betesmarken. Populärt i Frankrike.
- Spädlamm: mjölkmatade lamm runt 7 månader som fortfarande diar sin mor. Termen används i Australien.
- Vårlamm: 3-5 månader gammalt lamm som föds senvinter/tidig vår och säljs före 1 juli.
Favorit som passar lika bra under hela året
I Sverige har vi fastnat för lamm till påsk och jul. Lamm är en fantastisk råvara som kan avnjutas året runt. På sommaren kan lamm med stor fördel grillas. Grilla gärna med ben så får du ett saftigt kött. På hösten kan den användas till grytor eller helstekt i ugn. På julen har vi den traditionella rökta fårfiolen och på våren är det påsklamm.
Sortiment
PRODUKTNAMN | VARUMÄRKE |
---|---|
Lammrostbiff | Scan |
Lammytterfilé | Scan |
Lammbog bfr fryst 1400g | Scan |
Lammracks 850g | Scan |
Lammstek bfr 1710g | Scan |
Lammlägg mb 1560g | Scan |
Lammentrecote ca 900 g | Scan |