Griskind
Scan griskind är en smakrik detalj tack vare det insprängda fettet i köttet. Bräsera 1,5 till 2 timmar i tex äppeljuice och krydda med vitlök, ingefära och salvia. Ett annat vanligt sätt att tillaga griskind är att confitera, dvs koka den i fett på låg temperatur under lång tid. Scan - Alltid svenskt kött från svenska gårdar.
Näringsvärde per 100g
Näringsvärde per 100g- Energi 490 kJ / 120 kcal
- Fett 4,4 g
- Varav mättat fett 1,7 g
- Kolhydrater 0,8 g
- Varav sockerarter 0 g
- Protein 18,2 g
- Salt 0,1 g
Allergener
Allergener- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Teknisk data
Teknisk dataArtnr: 302903
Vikt: 2 500 g
Antal detaljistförpackningar i kartong: 4
Kartongens nettovikt: 10,00 kg
Antal kartonger på pall: 48
Pallens nettovikt: 480,0 kg
Antal lav på pallen: 6
Hållbarhetsdagar från produktionsdag: 180
GTIN: 2320297700000
Produktdata
ProduktdataFött, uppfött, slaktat och styckat i Sverige
Förvaring: FÖRVARING & HÅLLBARHET: FRYSVARA: Ska förvaras vid -18°C eller kallare.
Tillagning
TillagningGriskind kan bräseras precis som oxkind men behöver något kortare koktid. 1,5 till 2 timmar är lagom. Bräsera griskinden i till exempel äppeljuice och krydda med vitlök, ingefära och salvia. Ett annat vanligt sätt att tillaga griskind är att confitera, alltså koka den i fett på låg temperatur under lång tid.