Snabb, superkrämig köttfärsgratäng toppad med fetaost och oliver
En uppskattad familjerätt som fått vibbar av medelhavet. Perfekt om det finns köttfärssås kvar i kyl eller frys.
Ingredienser
- 1,2 kg nötfärs
- 2 gula lökar - finhackade
- 4 vitlöksklyftor - rivna
- 2 msk torkad oregano
- 1 kg krossade tomater
- 1 dl kalvfond
- 1 dl balsamvinäger
- Smör
- Salt och peppar
- 2,4 kg (3 förp.) Scans potatisgratäng
- 200 g riven mozzarella
- 300 g fetaost
- 200 g blandade oliver utan kärna
- TILL SERVERING
- Örter
- Grönsallad
Gör så här
Sätt ugnen på 220 grader.Fräs på färs och lök, tillsätt oregano och vitlök. Häll ner de krossade tomaterna samt kalvfond i färsen. Låt puttra ihop några minuter och smaka sedan upp med balsamvinäger samt salt och peppar.
Häll köttfärssåsen i botten av en ugnsfastform och lägg sedan potatisgratängen ovanpå.
Toppa med mozzarella, smulad fetaost samt grovt hackade oliver.
Gratinera i ugnen i ca 30 minuter.
Tips och trix:
Koka extra mycket köttfärssås och spara i kyl eller frys så fixas denna goda rätt otroligt snabbt. Populär bland både stora och små och fungerar utmärkt i matlådor!