Koreansk långbakad högrev med ljuvlig sås, ris och kimchisallad
Ingredienser
- 2,5 kg högrev
- 4 dl hackad gul lök
- 1 msk riven vitlök
- 1 msk riven ingefära
- 1,5 dl ljus soja
- 1 dl gochujang (fermenterad chilipaste)
- 5 dl vatten
- SÅS
- 3 dl sky från köttet
- 2 dl hoisinsås
- 1 dl vatten
- 0,5 dl ljus soja
- 1 msk gochujang
- SALLAD
- 4 dl strimlad kimchi
- 4 dl grovriven/skivad morot
- 0,5 gurka - tunt skivad
- 1 rödlök - tunt skivad
- 2 msk risvinäger
- Sesamfrön
- Färsk koriander
Gör så här
Sätt ugnen på 140 grader.Lägg köttet i en ugnssäker form/gryta/bleck med lock. Lägg lök, vitlök, riven ingefära, soja och gochujang. Häll vattnet i botten på kärlet.
Tillaga köttet med lock på 5-6 timmar i ugnen tills köttet är så mört att det kan delas med gaffel.
Blanda kimchi med morot, gurka och rödlök. Toppa med risvinäger, sesamfrön och färsk koriander.
Sila av spadet från köttet, blanda med hoisin, vatten och smaka upp med soja och gochujang.
Servera köttet med sås, sallad och ris.