Stek falukorv med grönpepparsås och äppelsallad

Stek falukorv med grönpepparsås och äppelsallad
För 10 personer

Ingredienser

  • 1 kg skivad falukorv
  • Smör till stekning
  • 1 purjolök - skivad
  • 2 msk smör
  • 6 dl kalvbuljong
  • 4 dl cremefraiche
  • 3 msk dijonsenap
  • 0,5 dl grönpeppar i lag
  • Hackad persilja
  • SALLAD
  • 2 stora syrliga äpplen
  • 1 zucchini
  • 1 rödlök
  • 1 knippe slätbladig persilja
  • 2 dl rostade solrosfrön
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • Salt och peppar

Gör så här

Stek korven och ställ åt sidan i bleck eller annan form. Fräs purjolöken, tillsätt kalvbuljong, cremefraiche och dijonsenap.
Låt koka ihop några minuter innan grönpeppar tillsätts. Smaka av med salt och peppar och slå såsen över falukorvsskivorna, toppa med persilja.
Skiva äpple, zucchini och lök riktigt tunt, gärna på mandolin. Blanda med plockad persilja och dressa med vinäger, olja samt salt och peppar, toppa med rostade solrosfrön.
Servera rätten med potatis, ris eller annat tillbehör.