Råraka med krämig skink/äppleröra och chiliolja

Råraka med krämig skink/äppleröra och chiliolja
För 10 personer

Ingredienser

  • 1,6 kg potatis
  • 2 tsk salt
  • 100 g smör
  • RÖRA
  • 2 dl majonnäs
  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 200 g alspånsrökt skivad skinka
  • 2 dl syrligt äpple - fint tärnat
  • 1,5 dl finhackad gräslök
  • 2 tsk gul curry
  • Salt
  • TILL SERVERING
  • Chiliolja
  • Gräslök

Gör så här

Skala och riv potatisen grovt, blanda med salt. Stek i panna eller på stekbord.
Klicka ut och släta ut/tryck ut till en tunn råraka och stek båda sidor till fin färg.
Rör samman majonnäs och yoghurt. Strimla skinkan tunt och vänd ner tillsammans med äpple, gräslök och curry. Smaka av med salt.
Toppa rårakorna med röran, ringla över lite chiliolja och toppa med gräslök.