Grillat surdegsbröd med pumpacreme/färskost, stekt haloumi och salami
Ingredienser
- 0,5 butternut pumpa
- 0,5 vitlök
- Olja
- 1 dl cremefraiche
- Salt, chiliflakes
- 400 g haloumi
- Olja till stekning
- 20 skivor rökt, skivad salami
- 200 g naturell färskost
- Färska örter
- 10 rejäla skivor surdegsbröd
Gör så här
Sätt ugnen på 20 grader. Klyv, klyfta och kärna ur butternut pumpan. Lägg pumpan på en plåt tillsammans med en halv vitlök. Ringa över olja och salt.Rosta i ca 30 minuter tills pumpan är helt mjuk. Skala pumpan och vitlöken och mixa till en slät kräm. Låt krämen svalna och vänd ner cremefraiche och smaka av med salt och chiliflakes.
Stek minde skivor av haloumin. Grilla brödet på hög värme i torr panna, det ska få färg ordentligt (kan med fördel göras på grill).
Grunda brödet med färskost, klicka på pumpacreme och toppa med haloumi, salami och vackra färska örter.