Koreansk fläskgryta
En härligt doftande gryta med asiatisk ursprung.
Ingredienser
- 1,7 kg Fläskbog, tärnad
- 240 g Soja mushroom glutenfri
- 160 g Umamibuljong
- 400 g Paprika, fryst, strimlad
- 400 g Blomkål
- 40 g Apelsin koncentrat
- 80 g Ingefära, färsk
- 400 g BBQ-sås
- 1,5 liter Vatten
- 80 g Risvinäger
- 32 g Sambal oelek alt. efter smak
- 25 g Koriander, mald
- 25 g Vitlök alt. efter smak
- Salt
- Maizena efter önskad konsistens
Gör så här
Fräs köttet antingen i ugn, på stekbord elleri kokgryta.
Lägg i kokgryta, tillsätt vitlök, koriander, sambal oelek och ingefära.
Fräs ett par minuter. Tillsätt alla övriga ingredienser förutom paprika och blomkål.
Låt koka på låg värme i ca 1,5 - 2 timmar tills köttet har en mjuk och mör konsistens.
Red av med maizena och smaka av med mer salt och eventuellt mer krydda.
Tillsätt paprika och blomkål ca 15 minuter innan servering. Servera gärna med ris, picklad rödlök och en srirachamajonnäs.
Smaklig måltid!
Kockens tips: Det går bra att byta umamibuljong till köttbuljong.