Indisk gryta med lammfärs, linser och naanbröd
Denna gryta gjord på lammfärs poppar verkligen av smaker och texturer.
Glöm inte naanbrödet för helhetsupplevelse!
Ingredienser
- 1 kg lammfärs
- 2 gul lök - finhackad
- 5 vitlöksklyftor
- 2 tsk riven ingefära
- 2 msk olja till stekning
- 2 dl röda linser
- 1 tsk kanel
- 0,5 tsk nejlika
- 2 tsk hel spiskummin
- 1 tsk svartpeppar
- 2 tsk Garam Masala
- 1 tsk milda chiliflakes
- 5 dl krossade tomater
- 5 dl kokosmjölk
- 6 dl turkisk yoghurt
- 1 knippa mynta
- Salt
- NAANBRÖD
- 50 g jäst
- 8 dl ljummen naturell yoghurt
- 1,5 tsk salt
- 1 msk honung
- 8-9 dl vetemjöl
- TOPPING
- 50 g smör
- 1 msk riven vitlök
- 1 knippe koriander
Gör så här
Bröd: Värm upp yoghurten till 37 grader - rör ut jästen i yoghurten. Rör ner salt och honung och arbeta sedan ner vetemjölet lite i taget till en smidig deg. Låt jäsa ca 40 min. Dela upp degen i 15 delar som rullas och sedan kavlad ut till ovala bröd. Hetta upp en torr stekpanna eller stekbord (eller grill) och stek sedan bröden 2-3 min per sida. Pensla med vitlökssmör innan servering.Gryta:
Fräs på lammfärsen med lök, vitlök och kryddor. Tillsätt krossade tomater och kokosmjölk. Skölj linserna och tillsätt , låt puttra på låg värme ca 30 min. Smaka av med salt. Finstrimla myntablad och vänd ihop med yoghurt - smaka av med lite salt.
Servera grytan med myntayoghurten och naanbröd.