Snabb mexikansk chiligryta med härliga tillbehör
Denna mexikansk gryta med sousvidat nötstek går att laga på nolltid och dessutom kommer du att känna som om du var i Mexico.
Buen apetito!
Ingredienser
- 1,5 kg nötstek sous-vide - tunt skivad
- 2 lökar
- 6 vitlöksklyftor
- 1 msk hel spiskummin
- 2 msk rökt paprikapulver
- 2 msk oregano
- 1 tsk cayennepeppar
- 1 l kalvbuljong
- 5 dl krossade tomater
- TILLBEHÖR
- 4-5 förkokta majskolvar
- 6 stora potatisar - klyftade
- 2 klyftor vitlök - rivna
- Olja, salt
- TILL SERVERING
- Tortillachips
- Färsk jalapeño (eller picklad)
- Fetaost
- Riven cheddar
- Ev. 4 st avocado - tunt skivade
- Koriander
Gör så här
Fräs på köttet, löken, vitlöken och kryddorna, slå på buljong och tomatkross och låt puttra under lock tills köttet faller isär. Vilket går otroligt fort med ett sousvidat, tunt skivat kött. Ta av locket och koka ner vätskan till krämig konsistens, dra gärna isär köttet lite extra. Smaka upp med kryddor.Sätt ugnen på 200 grader. Skär av majsen i bitar från kolvarna och lägg ut på en plåt ihop med den klyftade potatisen. Blanda runt med olja, salt och riven vitlök. Rosta i ugnen till fin färg.
Servera den härliga grytan i skålar, toppa med rostad majs och potatis, chips, jalapeño, feta, cheddar och koriander!