Tunt skivad nötstek med syrlig soja/sesamsås samt krispig bönsallad
Denna nötstek sesamnudlar med asiatiska smaker är rik i protein och har välbalanserade smaker, mums!
Ingredienser
- 1,5 kg tunt skivad nötstek sousvide
- 2 dl hoisin
- 1 dl ljus soja
- 2 tsk sesamolja
- 0,75 dl limejuice
- SALLAD
- 10 portioner kokta, ljumna sobanudlar
- 200 g edamamebönor
- 400 g broccolibuketter
- 5 st pak choi - klyftade
- 1 knippe salladslök - skivad
- 0,5 dl risvinäger
- 0,5 dl olja
- 0,5 dl ljus soja
- 1 msk honung
- TILL SERVERING
- Sesamfrön
- Örter - tex. thaibasilika, mynta, koriander
Gör så här
Blanda hoisinsås, soja, sesamolja och limejuice. Blada med köttet och låt stå svalt.Fräs på bönor, broccoli, pak choi och salladslök på hög värme så de får lite färg. Vänd ihop med nudlarna och dressa med risvinäger, olja, honung och soja.
Lägg upp nudlarna med grönsakerna och toppa med det marinerade köttet.
Avsluta med lite sesamfrön och plockade örter.