Helstekt karré i BBQ-sås serveras i bröd med syrade grönsaker
Saftig, smakrik karré tillsammans med härligt len lök och syrlig sallad blir en riktig smakbomb som gästerna kommer be om recept på!
Ingredienser
- 2 kg hel benfri karré
- Salt och peppar
- 0,5 dl BBQ-sås
- 1 msk torkad timjan
- 1 msk torkad rosmarin
- 4 dl rökig BBQ sås
- 1 lime-zest och juice
- 4 gula lökar
- Smör
- 2 msk ljus soja
- Salt och peppar
- SALLAD
- 1 l strimlad vitkål
- 2 gröna äpplen - strimlade
- 3 strimlade betor gärna gul eller polka
- 1 knippe persilja
- 2 dl äppelcidervinäger
- 2 dl olivolja
- Salt och peppar
- MAJO
- 6 dl majonnäs
- 1 rivet grönt äpple
- 2 dl äpplemos
- 1-2 st röd chili - finhackad
- Salt
- 10 st pitabröd
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Putsa köttet, salt och peppra ordentligt runt om. Lägg i en stekgryta eller ugnsfast form/bleck och pensla med BBQ-sås. Krydda med timjan och rosmarin och sätt in i ugnen 1,5 - 2 timmar tills innertemperaturen är ca 80 grader.Låt köttet vila mint 20 min innan det skärs i tunna skivor och sedan strimlas.
Blanda salladen och smaka av med salt. Rör ihop majonnäsen, ta chili till önskad styrka.
Stek löken och slå på sojan mot slutet.
Blanda samman köttet med BBQ-sås och lök och servera med salladen och majo i bröd.
Tips och trix!
Tänk på att chilins hetta kommer fram i såsen ju längre den står, ta lite först och öka sedan mängden.
Sättet att tillaga karrén ger så mycket rum för att vara kreativ med smaksättning och användningsområde - perfekt att servera tunt skivat med en härlig skysås eller strimlad ner i en gryta.