Falukorv i ugn med rotfrukter och fetaost

Falukorv i ugn med rotfrukter och fetaost
För 10 personer

Spännande variant på denna otroligt omtyckta korvrätt.
Falukorv i ugn - mormorsmat när det är som finast.

Ingredienser

  • 1,5 kg falukorv - skuren i passande portions bitar
  • 1,5 kg potatis - tvättad och klyftad
  • 400 g morötter - i stavar
  • 400 g palsternackor - i stavar
  • 1 st röda lökar - i båtar
  • 2 tsk krossad rosépeppar
  • 3 st vitlöksklyftor - rivna
  • 3 msk olivolja
  • Salt och peppar
  • 200 g fetaost
  • 7 dl crème fraiche
  • 1 dl riven pepparrot
  • 1 kruka persilja

Gör så här

Sätt ugnen på 210 grader. Lägg ut rotsakerna
på en plåt och blanda runt ordentligt, med olja, vitlök och kryddor.
Lägg ut korven bland rotfrukterna och smula
över fetaosten. Sätt in i ugnen och låt grädda
ca 20 min tills rotfrukterna mjuknat och korven har fått färg.
Vispa crème fraichen fluffig med elvisp och
vänd sedan ner pepparroten.
Toppa med persilja och några rosépepparkorn!