Köttbullar i kokos/currysås serveras med tunna nudlar och limeyoghurt

Köttbullar i kokos/currysås serveras med tunna nudlar och limeyoghurt
För 10 personer

Allas favorit - köttbullen i en härlig sås med röd curry som för tankarna till mumsig thai-takeaway!

Ingredienser

  • 3 dl finhackad lök
  • 1 msk riven vitlök
  • 2 röda paprikor - strimlade
  • Olivolja
  • 1 dl röd currypasta
  • 1,2 l kokosmjölk
  • 0,5 dl limejuice
  • 0,5 dl ljus soja
  • Salt och peppar
  • 1 kg stekta köttbullar
  • 1 knippe koriander
  • 1 knippe salladslök - skivad
  • 10 port. Kokta nudlar eller ris

Gör så här

Fräs på lök, vitlök och paprika. Tillsätt currypastan, fräs runt någon minut och slå sedan på kokosmjölken - låt koka ihop ca 10 min på låg temperatur. Smaka av med limejuice, salt och peppar.
Tillsätt de stekta köttbullarna och toppa med koriander och salladslök - servera med rykande nykokta nudlar!

Tips och trix!
En perfekt rätt att laga till många! Såsen kan förberedas och rätten lagas i ett kick - smaker som uppskattas av både stora och små!