Köttbullar i kokos/currysås serveras med tunna nudlar och limeyoghurt
Allas favorit - köttbullen i en härlig sås med röd curry som för tankarna till mumsig thai-takeaway!
Ingredienser
- 3 dl finhackad lök
- 1 msk riven vitlök
- 2 röda paprikor - strimlade
- Olivolja
- 1 dl röd currypasta
- 1,2 l kokosmjölk
- 0,5 dl limejuice
- 0,5 dl ljus soja
- Salt och peppar
- 1 kg stekta köttbullar
- 1 knippe koriander
- 1 knippe salladslök - skivad
- 10 port. Kokta nudlar eller ris
Gör så här
Fräs på lök, vitlök och paprika. Tillsätt currypastan, fräs runt någon minut och slå sedan på kokosmjölken - låt koka ihop ca 10 min på låg temperatur. Smaka av med limejuice, salt och peppar.Tillsätt de stekta köttbullarna och toppa med koriander och salladslök - servera med rykande nykokta nudlar!
Tips och trix!
En perfekt rätt att laga till många! Såsen kan förberedas och rätten lagas i ett kick - smaker som uppskattas av både stora och små!