Saftig kimchiburgare med parmesandressing, rostad lök och picklad sallad
En underbar smakbomb med asiatiska influenser - sesamfröna ger en härlig yta och dessutom en väldigt snygg burgare!
Ingredienser
- 1,5 kg högrevsfärs
- 3-4 dl svarta och vita sesamfrön
- 2 tsk milda chiliflakes
- Salt
- DRESSING
- 4 dl majonnäs
- 2 dl finriven parmesan
- 1 msk goschujang (fermenterad chilipasta)
- SALLAD
- 200 g finstrimlad kål
- 100 g finstrimlad morot
- 1 knippe salladslök - skivad
- 1 mild chilifrukt - tunt skivad
- 0,5 dl ättika
- 1 dl socker
- 2 dl vatten
- TILL SERVERING
- 200 g kimchi
- 3 dl rostad lök
- Salladsblad, örter
- Hamburgerbröd
Gör så här
Forma burgare av högrevsfärsen och doppa varje sida lätt i en blandning av sesamfrön, chili och salt.Stek eller grilla burgarna på medelhög värme precis innan servering - de får gärna ha en rosa kärna kvar.
Blanda ihop dressingen. Pickla en blandning av kål, morot, chili och salladslök i 1-2-3-lagen.
Montera burgare med salladsblad och picklad sallad i botten- burgare, kimchi, dressing och lite rostad lök - njut!