Saftig kimchiburgare med parmesandressing, rostad lök och picklad sallad

Saftig kimchiburgare med parmesandressing, rostad lök och picklad sallad
För 10 personer

En underbar smakbomb med asiatiska influenser - sesamfröna ger en härlig yta och dessutom en väldigt snygg burgare!

Ingredienser

  • 1,5 kg högrevsfärs
  • 3-4 dl svarta och vita sesamfrön
  • 2 tsk milda chiliflakes
  • Salt
  • DRESSING
  • 4 dl majonnäs
  • 2 dl finriven parmesan
  • 1 msk goschujang (fermenterad chilipasta)
  • SALLAD
  • 200 g finstrimlad kål
  • 100 g finstrimlad morot
  • 1 knippe salladslök - skivad
  • 1 mild chilifrukt - tunt skivad
  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 2 dl vatten
  • TILL SERVERING
  • 200 g kimchi
  • 3 dl rostad lök
  • Salladsblad, örter
  • Hamburgerbröd

Gör så här

Forma burgare av högrevsfärsen och doppa varje sida lätt i en blandning av sesamfrön, chili och salt.
Stek eller grilla burgarna på medelhög värme precis innan servering - de får gärna ha en rosa kärna kvar.
Blanda ihop dressingen. Pickla en blandning av kål, morot, chili och salladslök i 1-2-3-lagen.
Montera burgare med salladsblad och picklad sallad i botten- burgare, kimchi, dressing och lite rostad lök - njut!