Spicy guacamoleburgare med pico de gallo och sötpotatisfries
Superfräscha burgare som för tankarna till varmare breddgrader - när förstekta burgare används finns mer till för tillbehören!
Ingredienser
- 10 st förstekta hamburgare
- Nymald svartpeppar
- 10 skivor mozzarella
- GUACAMOLE
- 5 mogna avokados
- 2 lime - juice
- 1 lime - zest
- 2 vitlöksklyftor - rivna
- 4 dl cremefraiche
- 1 tsk salt
- Cayennepeppar efter önskad styrka
- PICO DE GALLO
- 4 tomater - fint tärnade
- 1 rödlök - finhackad
- 1 citron - juicen
- 1 knippe koriander
- chili
- salt
- TILL SERVERING
- 10 st hamburgerbröd
- 10 portioner sötpotatispommes
Gör så här
Mosa avokadon med limejuice och tillsätt zest, cremefraiche och vitlök - smaka av med salt och cayenne.Blanda tomat och lök - smaksätt med citron, koriander, chili och salt.
Stek burgarna på hög värme så de får en fin yta - peppra lite extra. Lägg på en skiva mozzarella som får smälta ner över köttets ena sida.
Montera burgarna i brödet med krispig sallad, Pico de gallo och guacamole. Servera med härliga sötpotatispommes och gärna lite extra gucca att doppa i.