Pepprig chipotle/cheddarburgare med fries
Rökiga och peppriga burgare med en beroendeframkallande dressing - servera med dina krispigaste pommes och ingen gäst kommer bli besviken!
Ingredienser
- 10 ostekta hamburgare
- Pepparmix
- Salt
- 10 tjocka skivor cheddarost
- 2 pkt bacon
- 250 g fina champinjoner
- Smör
- Salt och peppar
Dressing
- 5 dl majonnäs
- 1 dl ajvar relish mild
- 2 tsk chipotlepaste
- 2 msk ljus soja
- 2 msk limejuice
- TILL SERVERING
- Saltgurka
- rödlök
- Sallad
- 10 portioner pommes
Gör så här
Blanda samman dressingen. Skiva löken riktigt tunt och skölj med kallt vatten.Stek baconet krispigt - enklast i ugn på 160 grader. Skiva och stek svampen gyllne - smaka upp med salt och peppar.
Krydda burgarna med mycket peppar runt om. Stek eller grilla på hög värme så ytan blir fin, lägg på ost sista minuterna. Stek på bröden.
Montera burgare med och servera med rykande pommes!