Revbensspjäll med pepparkaksglaze och coleslaw
Revbensspjäll sousvide, en jul klassiker!
Ingredienser
- 10 kg revbensspjäll - sous vide
- GLAZE
- 1 dl mörk sirap
- 0,5 dl farinsocker
- 1 dl ljus japansk soja
- 0,5 dl balsamvinäger
- 0,5 dl lätt rökig bbqsås
- 1 tsk kanel
- 1 tsk ingefära
- 1 tsk kryddpeppar
- 0,5 tsk kryddnejlika
- COLESLAW
- 500 g tunt strimlad rödkål
- 2 msk äppelcidervinäger
- 2 msk olivolja
- Salt och svartpeppar
- 0,5 apelsin - zest och juice
- 2 dl majonnäs
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Koka ihop glazen i ca 10 min så den får en seg konsistens. Lägg revbensspjällen på en plåt och pensla på rikligt med glaze (spara lite att pensla på vid servering). Stek i ugnen i ca 10-15 minuter.Massera den strimlade rödkålen med vinäger, olja, salt och peppar tills men mjuknar. Häll ev. av lite av vätskan innan majonnäs och apelsin blandas i.
Skär revbenen och lägg upp, pensla på lite extra av glazen och servera med coleslawen!