Juliga kroketter på vegobullar med himmelsk saffransaioli
Här är den gröna rätten som kommer bli årets julbordssnackis. Var beredd på att få dela med dig av detta recept!
Ingredienser
- 600 g vegobullar
- 3 st ägg
- 1 tsk chiliflakes
- 0,5 apelsin zest
- Salt
- 2 dl vetemjöl
- 5 dl panko (asiatiskt ströbröd)
- 1 liter olja till fritering
- SAFFRANSAIOLI
- 5 dl majonnäs
- 0,5 tsk riven vitlök
- 0,5 citron juice
- 5 g saffran (utrörd i 1 tsk hett vatten)
- 1 nypa salt
Gör så här
Dubbelpanera vegobullarna - först i mjöl sedan i uppvispat ägg med chili, apelsinzest och lite salt - och sist i panko.Värm en neutral och värmetålig olja till 180 grader och fritera några bollar i taget tills de är gyllne - låt rinna av på hushållspapper.
Rör ihop aiolin och smaka av med salt.
Servera, dippa och njut!