Dijon- och prästostgratinerad julkorv med krispig rödbetor sallad

Dijon- och prästostgratinerad julkorv med krispig rödbetor sallad
För 10 personer

En julkorv som fått sällskap av riktigt bra smakkompisar - en julkorv 2.0 helt enkelt!

Ingredienser

  • 1,5 kg Scan kokt julkorv
  • 5 dl majonnäs
  • 1 dl dijonsenap
  • 3 schalottenlökar, finhackade
  • 0,5 dl finhackad persilja
  • Salt och nymald svartpeppar
  • 5 dl riven lagrad prästost, eller annan lagrad och smakrik ost
  • SALLAD
  • 400 g tunt skivad rödkål
  • 200 g tunt skivad rödlök
  • 200 g tunt skivade rödbetor
  • 2 dl granatäpplekärnor
  • 1,5 dl äppelcidervinäger
  • 1,5 dl god olivolja
  • Salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen 200 grader. Skiva korven och lägg i en ugnsfast form. Blanda samman majonnäs med Dijon, lök och persilja och smaka upp med salt och peppar. Bred ut blandningen ovanpå korven och toppa med riven ost. Gratinera i ugnen tills ytan fått fin färg.
Skiva grönsakerna tunt (gärna på mandolin) och låt gärna den skivade rödbetan ligga en stund i iskallt vatten.
Blanda ihop salladen och dressa med vinäger, salt och peppar. Servera korven med salladen - strö över lite hackad persilja!