Dijon- och prästostgratinerad julkorv med krispig rödbetor sallad
En julkorv som fått sällskap av riktigt bra smakkompisar - en julkorv 2.0 helt enkelt!
Ingredienser
- 1,5 kg Scan kokt julkorv
- 5 dl majonnäs
- 1 dl dijonsenap
- 3 schalottenlökar, finhackade
- 0,5 dl finhackad persilja
- Salt och nymald svartpeppar
- 5 dl riven lagrad prästost, eller annan lagrad och smakrik ost
- SALLAD
- 400 g tunt skivad rödkål
- 200 g tunt skivad rödlök
- 200 g tunt skivade rödbetor
- 2 dl granatäpplekärnor
- 1,5 dl äppelcidervinäger
- 1,5 dl god olivolja
- Salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen 200 grader. Skiva korven och lägg i en ugnsfast form. Blanda samman majonnäs med Dijon, lök och persilja och smaka upp med salt och peppar. Bred ut blandningen ovanpå korven och toppa med riven ost. Gratinera i ugnen tills ytan fått fin färg.Skiva grönsakerna tunt (gärna på mandolin) och låt gärna den skivade rödbetan ligga en stund i iskallt vatten.
Blanda ihop salladen och dressa med vinäger, salt och peppar. Servera korven med salladen - strö över lite hackad persilja!