Läckra läckökorvschips

Läckra läckökorvschips
För 10 personer

Eleganta små kuber av västerbottenpaj med Läckörkorvschips och picklad rödlök
En riktig liten smakbomb med ett spännande krisp i form av den älskade Läckökorven!

Ingredienser

  • Västerbottenspaj
  • 1 pajskal eller 1 ark pajdeg
  • 2 dl grädde
  • 1 dl lätt cremefraiche
  • 3 ägg
  • 300 g riven Västerbottenost
  • Salt och nymalen svartpeppar
  • 0,5 Läckökorv, skivad i tunna skivor
  • Picklad rödlök
  • 1 stor rödlök - tunt skivad
  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop picklingslagen och slå över den skivade rödlöken. Förgrädda pajskalet i 10 minuter om så behövs. Rör samman grädde, cremefraiche, ägg samt riven ost. Krydda upp med salt och svartpeppar men tänk på att osten har hög sälta.
Häll ostsmeten i pajskalet och grädda ytterligare ca 30-40 min - lägg ev. på ett bakplåtspapper om pajens yta får färg snabbt. Ta ut och låt pajen kallna helt.
Lägg ut korvskivorna på en plåt och stek i ugnen (fortfarande 200 grader) i ca 10 minuter. Ta ut och låt den svalna helt och bli som krispiga chips.
Skär pajen i snygga små bitar - kuber eller trekanter. Stick ner ett chips i varje bit och garnera med picklad lök någon grön ört.