Läckra läckökorvschips
Eleganta små kuber av västerbottenpaj med Läckörkorvschips och picklad rödlök
En riktig liten smakbomb med ett spännande krisp i form av den älskade Läckökorven!
Ingredienser
- Västerbottenspaj
- 1 pajskal eller 1 ark pajdeg
- 2 dl grädde
- 1 dl lätt cremefraiche
- 3 ägg
- 300 g riven Västerbottenost
- Salt och nymalen svartpeppar
- 0,5 Läckökorv, skivad i tunna skivor
- Picklad rödlök
- 1 stor rödlök - tunt skivad
- 0,5 dl ättika
- 1 dl socker
- 1,5 dl vatten
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop picklingslagen och slå över den skivade rödlöken. Förgrädda pajskalet i 10 minuter om så behövs. Rör samman grädde, cremefraiche, ägg samt riven ost. Krydda upp med salt och svartpeppar men tänk på att osten har hög sälta.Häll ostsmeten i pajskalet och grädda ytterligare ca 30-40 min - lägg ev. på ett bakplåtspapper om pajens yta får färg snabbt. Ta ut och låt pajen kallna helt.
Lägg ut korvskivorna på en plåt och stek i ugnen (fortfarande 200 grader) i ca 10 minuter. Ta ut och låt den svalna helt och bli som krispiga chips.
Skär pajen i snygga små bitar - kuber eller trekanter. Stick ner ett chips i varje bit och garnera med picklad lök någon grön ört.