Mexiburgare med het-syrlig salsa, majs, avokadodressing och ost
En ny familjefavorit som kombinerar två fredagsmysfavoriter, snabbt och enkelt med de goda förstekta 90-grammarna!
Ingredienser
- 10 st 90 g stekta burgare
- 1 gul lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, rivna
- 1 röd chili, finhackad
- 0,5 tsk hel spiskummin
- 500 g krossade tomater
- 3 msk vinäger
- 2 msk honung
- Salt
- 3 avokados
- 2 dl cremefraiche
- 0,5 lime, zest och juice
- 1 klyfta vitlök, riven
- 1 kruka koriander, sköljd och plockad
- 200 g majskorn
- 10 skivor smakrik ost
- 1 rödlök, skivad
- Romansallad
- 10 st hamburgerbröd
- 1-1,2 kg fast tvättad potatis
- 0,5 dl olja
- Peppar
- 4 dl riven smakrik ost
- Jalapeños, skivad
Gör så här
Fräs på lök, vitlök, chili och hel spiskummin och slå på krossade tomater. Låt puttra minst 15 minuter på låg värme och smaksätt med vinäger, honung och salt, låt svalna.Mosa avokado med gaffel och rör ner lime, cremefraiche, vitlök och koriander. Smaka av med salt.
Stek på majskornen i het panna och rör sedan ner det mesta av dem i avokadoröran, spara några att strö på.
Sätt ugnen på 210 grader.
Skär potatisen i klyftor, låt skalet vara kvar. Lägg ut på en plåt och massera in olja, salt och peppar. Rosta i ugnen tills de är gyllene och krispiga. Ta ut och strö över jalapeño och ost och sätt in ett par minuter till.
Stek eller grilla burgarna snabbt på hög värme så de får yta. Lägg ihop burgare med salsa, majs, ost, avokadodressing och grönsaker. Servera med klyftpotatisen.