Grillade karréspett med smak av citrongräs och krispig nudelsallad
Grillsäsongen är här och med denna recept gjord med vår svensk rapsgris så garanters en lyckad matstund.
Ingredienser
- KARRÉSPETT
- 2 1/2 kg karré
- 5 st stjälkar citrongräs, tunt skivat
- 1 lime, zest och juice
- 1 dl fisksås
- 1 dl ljus soja
- 4 klyftor vitlök, rivna
- 1 kruka koriander alt 2 msk korianderpasta
- 2 tsk salt
- NUDELSALLAD
- 600 g glasnudlar
- 1 gurka, strimlad
- 3 stora morötter, strimlade
- 2 knippen salladslök
- 1 dl limejuice
- 1 dl ljus soja
- 1 msk sesamolja
- 2 milda chilifrukter, tunt skivade
- CHILI & SOJAMAJO
- 8 dl majonnäs
- 1/2 dl sriracha
- 1/2 dl ljus soja
- TILL SERVERING
- Färsk koriander
- Färsk koriander
- Limeklyftor
Gör så här
Strimla köttet. Blanda samman alla ingredienser till marinaden och blanda med köttet. Låt marinera svalt minst 2 timmar eller gärna över natt.Trä köttet på spett.
Koka glasnudlarna och skölj i kallt vatten, dressa med lite neutral olja så de inte klibbar ihop och klipp tvärs över så de blir kortare.
Blanda dressingen och rör ner i nudlarna tillsammans med de strimlade grönsakerna.
Rör ihop majon och grilla sedan köttspetten på hög värme på en grill eller i stekpanna. De ska få ordentligt med färg!
Servera allt tillsammans!