Taco-quesadilla med färs och majs
Taco fest på gång? Prova denna variant av taco-quesadilla och imponera dina gäster.
Viva tacos!
Ingredienser
- 10 stora Tortillas
- 1 kg Blandfärs
- Tacokrydda
- 400 g Riven mozzarella
- 5 dl Tärnad tomat
- 200 g Färsk spenat
- 0,5 kg Vitkål - strimlad
- 300 g Majs (korn eller skurna från kolv)
- 0,5 dl Vitvinsvinäger
- 0,5 dl Olivolja
- 1 msk Torkad oregano
- Salt och peppar
- Chiliflakes
- Picklad rödlök
- Picklad jalapeño
Gör så här
Tillred tacofärs enligt anvisning - eller passa på att använda överbliven.Lägg ut tortillas, lägg fyllning på halva brödet: spenat, ost, färs och tomat och vik sedan över. Hetta upp en stekpanna och stek några minuter på varje sida så att brödet får fin färg och osten smälter i fyllningen.
Dela på mitten innan servering. Strimla kål fint, blanda med majs och dressa ordentligt med vinäger, olja, salt, peppar och oregano.
Servera den varma quesadillan med krispig fräsch sallad!