Taco-quesadilla med färs och majs

Taco-quesadilla med färs och majs
För 10 personer

Taco fest på gång? Prova denna variant av taco-quesadilla och imponera dina gäster.
Viva tacos!

Ingredienser

  • 10 stora Tortillas
  • 1 kg Blandfärs
  • Tacokrydda
  • 400 g Riven mozzarella
  • 5 dl Tärnad tomat
  • 200 g Färsk spenat
  • 0,5 kg Vitkål - strimlad
  • 300 g Majs (korn eller skurna från kolv)
  • 0,5 dl Vitvinsvinäger
  • 0,5 dl Olivolja
  • 1 msk Torkad oregano
  • Salt och peppar
  • Chiliflakes
  • Picklad rödlök
  • Picklad jalapeño

Gör så här

Tillred tacofärs enligt anvisning - eller passa på att använda överbliven.

Lägg ut tortillas, lägg fyllning på halva brödet: spenat, ost, färs och tomat och vik sedan över. Hetta upp en stekpanna och stek några minuter på varje sida så att brödet får fin färg och osten smälter i fyllningen.

Dela på mitten innan servering. Strimla kål fint, blanda med majs och dressa ordentligt med vinäger, olja, salt, peppar och oregano.

Servera den varma quesadillan med krispig fräsch sallad!