Generös macka med lövbiff och lime-ingefärssallad
Spicy Banh Mi
Med denna smakfull macka kommer du att imponera alla i familjen! Toppa den med sriracha för extra hetta.
Ingredienser
- MARINAD
- 1 kg Lövbiff
- 1 dl Hoisinsås
- 2 msk Riven färsk ingefära
- 2 Vitlöksklyftor - rivna
- 1,5 tsk Sambal oelek
- 1 dl Ljus japansk soja
- 3 msk Honung
- 2 tsk Salt
- GRÖNSAKER I LAG
- 3 dl Strimlad eller grovriven morot
- 3 dl Strimlad kål - vit eller röd
- 2 Röda lökar - skivade
- 1,5 dl Ättika
- 2 dl Socker
- 4 dl Vatten
- 0,5 tsk Salt
- 1,5 Gurka
- 2 Krukor färsk koriander
- 5 dl Majonnäs
- 1 Lime - zest och juice
- 2 msk Finhackad inlagd ingefära
- Salt och ev. lite chiliflakes
- Sriracha
- 10 st Portions-baguetter
Gör så här
Blanda alla ingredienser till marinaden och lägg i strimlad lövbiff, låt marinera minst någon timme men gärna mer.Koka upp vatten, socker och ättika, slå över morot, kål och lök. Låt grönsakerna svalna i lagen.
Blanda majonnäs med lime och ingefära, smaka av med salt och chili.
Skiva gurka samt skölj och plocka koriandern.
Hetta upp en stekpanna och fräs snabbt på lövbiffen precis så den får lite färg.
Skär ett snitt i baguetten och fyll den rikligt med majonnäs, picklade grönsaker, gurka, biff och koriander. Toppa med sriracha för extra hetta.