Gnocchi med miniköttbullar och persiljepesto

Gnocchi med miniköttbullar och persiljepesto
För 10 personer

Pasta med köttbullar är en favoriträtt och en klassiker hos oss flesta. Men vad sägs om gnocchin med miniköttbullar och persiljepesto? Visst låter det som en dröm!

Ingredienser

  • 1,5 kg Fläskfärs
  • 1,5 dl Ströbröd
  • 2,5 dl Mjölk
  • 2 Ägg
  • 2 tsk Salt
  • 1,5 msk Rökt paprikapulver
  • 4 Vitlöksklyftor, rivna
  • Nymalen svartpeppar
  • Smör till stekning
  • 4 dl Grovhackad persilja
  • 1,5 dl Pumpafrön
  • 2 Vitlöksklyftor
  • 2,5 dl Lagrad riven ost
  • 1 Citron - zest
  • 1 tsk Salt
  • 2-2,5 dl Olivolja
  • 10 Portioner kokt gnocchi
  • 4 dl Gräddfil
  • 2 dl Riven vällagrad ost (t.ex. parmesan)
  • Salt och peppar

Gör så här

Blanda fläskfärs med ströbröd som fått svälla med mjölken några minuter, tillsätt ägg och kryddor. Undvik att arbeta färsen allt för mycket.

Rulla små köttbullar alternativ gör färsen något lösare med lite vatten eller extra mjölk och spritsa ut små köttbullar. Köttbullarna kan med fördel förstekas i ugn på 200 grader tills de precis börjar få lite färg och sedan stekas i panna med smör för att få fin yta.

Mixa gräddfilen med ost och smaka av med salt och peppar.

Mixa persilja med pumpafrön, vitlök, ost, citron, salt och olja, låt lite bitar och struktur vara kvar.

Blanda pesto med den varma gnocchin. Servera med köttbullar och ostkräm.