Krämig orzo med bratwurst, spenat och pecorino ost

Krämig orzo med bratwurst, spenat och pecorino ost
För 10 personer

Den smakfulla bratwurst tillsammans med den krämiga konsistensen av orzon gör denna tallrik till en underbar smakupplevelsen.
Så gott, testa du med!

Ingredienser

  • 1 l Orzo (eller Risoni som det också kallas)
  • 750 g Bratwurst - slantad
  • 1 Gul lök - finhackad
  • 3 Vitlöksklyftor - rivna
  • 1 Knippe färsk salvia
  • 2 msk Smör
  • 2 dl Vitt torrt vin
  • 5 dl Crème fraiche
  • 200 g Sköljd färsk spenat
  • Salt och nymald svartpeppar
  • 1 l Riven pecorino
  • Några salviablad

Gör så här

Koka orzon i riktigt med saltat vatten i ca 10 minuter, den ska vara al dente och ha kärna kvar. Häll av och rör ner lite smör så den inte klibbar ihop.

Fräs på bratwurst och lök så det får fin färg. Tillsätt vitlök och salvia och kort därefter vin som får koka bort nästan helt innan värmen dras ner till låg och cremefraichen tillsätts.

Smaka av med salt och peppar och rör ner orzo och spenaten allra sist. Servera med en generös mängd pecorino och citron som kan pressas över efter behag.