Gulasch på färs med rostade tortillas
Mustig gulash med blandfärs är ett recept som enkelt kan tas fram på bara några minuter.
Smaklig spis!
Ingredienser
- 1 kg Blandfärs
- 2 dl Hackad gul lök
- 2 msk Olja
- 1 dl Tomatpuré
- 4 Finhackade vitlöksklyftor
- 0,5 dl Milt paprikapulver
- 1 msk Torkad timjan
- 1,5 kg Potatis, skalad eller tvättad och tärnad
- 3 l Vatten
- 800 g Passerade tomater
- Salt och peppar
- 7 st Stora tortillabröd
- 3 msk Olivolja
- 1 msk Rökt paprikapulver
- Salt
Gör så här
Bryn på färs och lök på hög värme i olja så det får ordentligt med färg, salta. Tillsätt tomatpuré, vitlök, paprika och timjan och låt bryna någon minut innan vatten, passerade tomater, mer salt samt potatis tillsätts.Låt puttra på låg värme tills potatisen är helt mjuk. Smaka av med salt och peppar samt eventuellt lite chili för hetta om så önskas.
Sätt ugnen på 200 grader. Skär tortillabröden i "tårtbitar", lägg ut på en plåt och massera in olja och kryddor. Rosta i ugnen tills de är krispiga och fått fin färg, ca 15 min.
Servera soppan med cremefraichen, tortillas och gärna lite färska grönsaker.