Pumpasoppa med chilifrästa kassler och rostade frön
Pumpasoppa med älskade bacon, en kombination som är oemotståndlig!
Ingredienser
- 1,5 kg Pumpa (t.ex. butternut - urkärnad o skuren i stora bitar)
- 2 Gula lökar delade på mitten
- 4 Vitlöksklyftor
- 2 msk Olja
- 1,5 l Grönsaksbuljong
- 1,2 l Kokosmjölk
- 2 msk Röd curry
- 6 cm Färsk riven ingefära
- Salt och chili
- TOPPING
- 1 kg Tärnad rökt skinka
- 1 msk Smör
- Chili
- 3 dl Rostade pumpa- och solrosfrön
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut pumpa, lök och vitlök på en plåt och droppa över olja och salta. Rosta tills grönsakerna är helt mjuka. Ta ut och låt svalna något, ta bort skal.Lägg grönsakerna i en gryta med buljong, kokosmjölk och kryddor. Mixa med stavmixer till en helt slät konsistens.
Koka upp soppan och låt den puttra ca 15-20 minuter. Smaka av med salt och kryddor. Tillsätt eventuellt mer vatten för att reglera konsistensen.
Hetta upp en stekpanna och fräs på den tärnade skinkan så att den får ordentligt med färg, tillsätt chili efter behag.
Rosta frön i en torr, het panna och salta. Servera soppan toppad med härligt salt skinka och krispiga frön!