Baconlindade morötter med prästostdipp
Servera morötterna och dippen som en underbar förrätt, del av en buffé eller varför inte som tillbehör till grillat kött.
Ingredienser
- 30-40 Små fina morötter
- Ca 600g Bacon
- 1 dl Flytande honung
- 2 msk Soja
- Svartpeppar
- 1,5 dl Grovhackad dill
- 2-3 dl Granatäpplekärnor
- Cream di balsamico
- PRÄSTOSTDIPP
- 5 dl Cremefraiche
- 7 dl Långlagrad prästost (eller annan lagrad hårdost) - finriven
- 1 msk Honung
- Salt och svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och ansa morötterna, skala och dela eventuellt på längden om de är stora. Linda bacon runt morötterna och lägg ut dem på en plåt.Rör ihop honung och soja och pensla rikligt på morötterna och peppra.
Sätt in morötterna i ugnen och låt gå tills de är helt genom mjuka och har fått en gyllne, krispig yta.
Ta ut och strö över finhackad dill.
Rör ner den finrivna osten i cremefraichen och smaka av med salt och peppar.