Baconramen
Krispigt bacon tillsammans med välsmakande ramen, mums!
Ingredienser
- 300 g Bacon
- 2 Gul lök - finhackad
- 4 Vitlöksklyftor - rivna
- 6 cm Färsk ingefära - riven
- 2 Limeblad
- 5 dl Hackad grönkål
- 3 l Grönsaksbuljong
- 2 msk Rå socker
- 0,75 dl Risvinäger
- Ljus soja, chiliflakes efter smak
- 10 Portioner vetenudlar
- 200 g Broccoli
- 1 Knippe salladslök
- 1 Påse färsk spenat
- 10 st Kokta ägg
- Sesamfrön
- Ev. chiliolja
Gör så här
Sätt ugnen på 160 grader. Lägg ut hälften av baconen på plåtar och stek krispiga i ugnen.Skär ner resten av baconen och fräs på tillsammans med lök, när det fått ordentligt med färg. Tillsätt vitlök, ingefära och kål och fräs ytterligare några minuter.
Tillsätt buljong och limeblad. Koka upp och låt gärna sjuda ca 20 min. Smaka av med soja, vinäger och chili.
Koka ägg i ca 8 min - gulan ska vara krämig men inte rinnande. Koka äggnudlarna enligt anvisning på förpackningen.
Hyvla broccolin tunt på mandolin. Skiva salladslöken och skölj spenaten.
Lägg nudlar och grönsaker i skålar, fyll på med het buljong och toppa med krispigt bacon, ägg, salladslök, spenat, sesamfrön och lite chiliolja för extra hetta.