Okonomiyaki - Japansk pannkaka med bacon och kål
Pannkaka på japanskt vis med bacon topping och härligt goda såser.
Ingredienser
- 1 l Vetemjöl
- 10 Ägg
- 7 dl Vatten
- 1 kg Vitkål - fint strimlad
- 1 Knippen salladslök
- 1 dl Inlagd ingefära (gari) - finhackad
- 700 g Bacon - knaperstekt och finhackad (spara ca 200 g till topping)
- 2-3 tsk Salt
- Olja och smör till stekning
- SÅS
- 1 dl Ljus japansk soja
- 1 dl Worcestershiresås
- 1 dl Vatten
- 0,5 dl Honung
- 0,5 dl Risvinäger
- 1 msk Ingefära - riven
- 2 tsk Maizena
- TOPPING
- Bacon
- Salladslök
- Nori - klippt i strimmor
- Sesamfrön
- Majonnäs
Gör så här
Börja med att vispa ihop pannkakssmeten med ägg, vetemjöl och vatten samt salt.Skär ner baconet i små bitar och stek krispigt i stekpanna, lägg över på en assiett med hushållspapper.
Skiva vitkålen tunt och finhacka ingefäran och löken, vänd ner i smeten tillsammans med bacon (spara gärna lite bacon att toppa med).
Hetta upp smör och olja i en stekpanna till medelvärme och stek pannkakor, ca 5 minuter per sida (vid större serveringar kan smeten gräddas i nonstick-bläck i ugn. Låt då pannkakan få färg på ytan och sätt sedan på lock och låt gå färdigt så pannkakan inte blir torr. Skär i portionsbitar).
Koka upp alla ingredienser till såsen utom maizena som rörs ut i lite kallt vatten och tillsätts den kokande såsen under omrörning. Låt svalna.
Servera pannkakorna med sås, majonnäs, salladslök, nori, sesamfrön och extra bacon.