Fluffig focaccia med rostbiff och getost
Godaste rostbiffmacka som kommer att vara uppskattad av hela familjen! Den är god och lätt att tillagas.
Ingredienser
- 25 g Jäst
- 4 dl Ljummet vatten
- 0,75 dl Olivolja + 1 dl till utbakning
- 1 tsk Salt
- 1 msk Honung
- 1 tsk Rosmarin
- 8 dl Vetemjöl
- Flingsalt
- 500 g Rostbiff sous vide - skivad
- 400 g Naturell färskost
- 200 g Getost typ chévre
- Ruccola
- Rosmarinkvistar
- 4 st Stora gula lökar
- 2 msk Smör
- 2 msk Honung
- 1 dl Röd balsamico vinäger
- Salt
Gör så här
Smula ner jästen och rör ut den i vattnet, tillsätt olja, salt, honung och rosmarin. Arbeta ner mjölet till en ganska lös deg och låt jäsa under bakduk i 40 minuter.Tryck ut degen på en plåt, gör små gropar med fingrarna, låt jäsa ca 15 min. Ringla över olja och strö över flingsalt innan brödet gräddas i 250 grader i ca 20 min. Alternativt kan ju så klart en färdig focaccia av god kvalitet användas.
Skiva löken och stek sedan på låg värme tills den är genomskinlig, tillsätt honung och balsamico. Låt koka ihop och smaka av med salt.
Skär 10 portionsbitar av brödet och stek snabbt på snittytan. Bred på färskost, smula på getost, ruccola. Vik eller rulla rostbiffen och lägg på - toppa med lök och rosmarin.