Glaserade revben
Ingredienser
- 2 st knäckta revben
- 1-2 st bananschalottenlök
- 1-2 st salladslök
- 2 tsk chilirostat sesamfrö
- Salt, olja till fritering och koriander
- GLAZE
- 100 g hoisinsås
- 100 g ostronsås
- 20 g soja
- 20 g sesamolja
- 20 g chilisås
- 2 st vitlöksklyftor, rivna
- 20 g riven ingefära
- 100 g honung
- 20 g risvinäger
Gör så här
REVBENSkiva/dela revbenen mellan benen i jämna skivor och lägg i en form. Salta och häll på lite vatten så det bara täcker botten och lägg på folie eller lock. Baka i ugn på 130°C i ca 2 timmar. Låt svalna.
Hacka bananschalottenlöken och skiva salladslöken tunt.
Fritera sedan revbenen på 190°C tills gyllene, lägg i bunke och glasera med glazen.
Strö över sesam, lök och koriander vid servering.
GLAZE
Blanda alla ingredienser i en kastrull och ge det ett uppkok. Låt svalna och glasera sedan revbenen.
Denna glaze går att förbereda dagarna innan och är värd att testas till andra detaljer också.