Thai stroganoff med ris och gurksallad

Thai stroganoff med ris och gurksallad
För 10 personer

Ingredienser

  • 2 gula lökar - i båtar
  • 1 röd paprika - tärnad
  • 1,2 kg falukorv - strimlad
  • 2 msk olja eller smör
  • 250 g strimlade bambuskott
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 2 msk röd currypaste
  • 1 l kokosmjölk
  • Salt och peppar
  • 1 gurka
  • 2 fänkål
  • 0,5 dl citronjuice
  • 0,5 dl olja
  • 0,5 dl hackad persilja
  • Salt
  • 10 portioner ris

Gör så här

Fräs på lök, korv och paprika tills det fått fin färg. Tillsätt bambuskott, tomatpuré och currypaste och fräs på ytterligare ett par minuter. Tillsätt kokosmjölken och smaka av med salt och peppar. Låt koka ihop ordentligt.

Skiva gurka och fänkål tunt och blanda ner citron, olja, persilja och smaka av med salt.

Koka ris och servera tillsammans med grytan och salladen.

Tips och trix!
Enkelt att värma och servera som extrarätt. Var noga med att använda en mild currypaste då vissa kan vara väldigt heta!