Örtig tomatgryta med wienerkorv toppas med parmesankräm och rostad lök
Ingredienser
- 2 kg skalad fast potatis
- 2 gula lökar, hackade
- 2 fänkål, hackade
- 250 g morot i bitar
- 5 dl grönsaksbuljong
- 1 kg krossade tomater
- 2 tsk Oregano
- 2 tsk Basilika
- 1 tsk Timjan
- Ev. lite chili
- salt
- 1,5 kg Wienerkorv i slantar
PARMESANKRÄM
- 5 dl crème fraiche
- 2 dl riven parmesan
- Salt och peppar
- Rostad lök
Gör så här
Tärna potatisen och lägg i en kastrull med lök, fänkål och morot. Slå över buljong och koka tills grönsakerna börjar mjukna. Häll i krossade tomater, kryddor och smaka av med salt. Låt sjuda till grönsakerna är helt klara. Ta av grytan från värmen och lägg i korven.Blanda crème fraiche med parmesan och smaka av med salt och peppar.
Servera grytan med parmesankräm och toppa med rostad lök!