Vegokorv i bröd med sköna toppings
Ingredienser
- 10-30 Scan Vegokorv
- 3 msk Rapsolja
- 10-30 Korvbröd, valfri sort
- Valfri topping, se recept nedan
- SLAW & CHEESE
- ½ huvud Rödkål, tunnskivad
- 5 Salladslök, tunnskivad
- 2 dl Persilja, hackad
- 3 msk Olja
- 2 msk Råsocker
- 4 msk Balsamicovinäger
- Salt och Svartpeppar
- 2 dl Stark senap
- 2 dl Rostad lök
- 250 g Lagrad ost
- BBQ & ONION RINGS
- 5 Tomat, tunnskivad
- 250 g Grillad paprika, strimlad
- 2 dl BBQ-sås eget recept el köpt
- 20 Lökringar, nyfriterade
- 3 dl Grönkål, friterad
- PICKLES & HEAT
- 2 Gurka, tunnskivad
- 1 Röd chili, fintärnad
- 1 msk Ättika
- 4 msk Socker
- 1 msk Salt
- 2 dl Srirachasås
- 2 dl Majonnäs
- 1 hög Korianderblad
- 2 msk Blandade Sesamfrön
Gör så här
Hetta upp en panna på medelhög värme med lite olja i. Stek korvarna försiktigt i panna och "rulla" dem då och då så de får fin färg runt om. Värm på bröd och servera med valfri topping, se nedan.Topping 1 - Slaw & Cheese:
Blanda en slaw av rödkål, salladslök, persilja, balsamicovinäger och olja, smaka av med råsocker, salt och peppar, låt dra i 10 minuter.
Lägg Vego Wiener i bröd och toppa med den starka senapen, röd slaw, rostad lök och massor av finriven ost på.
Topping 2 - BBQ & Onion Rings:
Ta det värmda brödet och lägg i ngr skivor tomat, lägg i Vego Wiener. Toppa med den strimlade paprikan, BBQ-sås, nyfriterade lökringar och grönkål.
Topping 3 - Pickles & Heat:
Blanda den skivade gurkan med chili, ättika, socker och salt, låt dra i 10 minuter.
Lägg sen Vego Wiener i bröd och toppa med Srirachasås, majonnäs, inlagda gurka, korianderblad och sesamfrön.