Taquitos med Vegofärs
Ingredienser
- 2 ½ påsar Scan Vegofärs
- 1 dl Rapsolja
- 3 Gul lök, finhackade
- 5 klyftor Vitlök
- 3 påsar Beef Taco Paste, Santa Maria
- 1 liter Vegetarisk Buljong
- Salt och Peppar
- 30 st Tortillabröd, ca 15 cm
- TOPPINGS
- Salsa Verde - eget recept el köpt
- Pico De Gallo - eget recept eller köpt
- Picklad rödlök - eget recept el köpt
- Gräddfil
- Limeklyftor
- Jalapenos, skivad
Gör så här
Stek lök och vitlök i en panna med hälften av oljan tills de får gyllenbrun färg. Lägg i Vego Färs och stek med i ngn minut, slå sen på Beef Taco Paste och buljong, koka upp och sjud långsamt i 10-15 minuter så vätskan kokat in i färsen, ska dock inte bli för torr. Smaka av med salt och peppar.Fördela Vego Färs på tortillabröd och rulla ihop till tajta Taquitorullar. Lägg rullarna på plåt el i ugnsfast form, pensla med resterande olja och grädda sen i ugn på 175°C i 15-20 minuter så de får fin färg.
Servera Taquitos direkt med valfria toppings och sallad.