Fettucinne al Bolongese med Vegofärs
Ingredienser
- 2 ½ påse Scan Vegofärs
- ½ dl Olivolja
- 2 Gul lök, finhackad
- 5 klyftor Vitlök, finhackad
- 3 msk Tomatpuré
- 3 dl Rödvin
- 1 kg Tomatkross
- 1 l Vegetarisk buljong
- ½ dl Japansk Soja
- 2 bitar Kanelstång
- 3 Lagerblad
- 15 färska Basilikablad
- Salt och Svartpeppar, nymalen
- 10 port Pasta - ex. Fettuccine
- Parmesan, riven
- Persiljeblad, grovhackade
Gör så här
Hetta upp olja i en kastrull och svetta lök och vitlök mjuk utan att den tar färg. Lägg i Vego Färs och tomatpuré, stek vidare 4-5 minuter under omrörning. Slå på rödvin, koka upp och sjud sen bort ½ av vätskan. Tillsätt tonmatkross, buljong och soja samt lägg i kanelstång, lagerblad och basilikablad. Koka upp, sänk värme och sjud sen i 15-20 minuter, om konsistens blir för tjock, tillsätt lite mer vatten, smaka sen av med salt och svartpeppar.Koka pasta enligt instruktioner i saltat vatten.
Servera Bolongesesås med nykokta pastan, toppad med parmesan, svartpeppar och lite persiljeblad.