Tonkatsu (utbankad och panerad) kotlett - serveras med ris, kålsallad och srirachamajo

Tonkatsu (utbankad och panerad) kotlett - serveras med ris, kålsallad och srirachamajo
För 10 personer

Ingredienser

  • 10 st kotletter utan ben
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 msk vatten
  • 5 dl panko (asiatiskt ströbröd)
  • Salt
  • Olja till stekning/fritering
  • 200 g savojkål
  • 200 g rödkål
  • 0,75 dl majonnäs
  • 2 msk ljus soja
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk vinäger
  • 10 portioner ris
  • Sriracha majo
  • Rostade sesamfrön
  • Koriander och lime

Gör så här

Koka riset. Bank ut kotletterna till ca 1 cm i tjocklek och salta på båda sidor. Dubbelpanera - vänd först i mjöl sedan i ägget uppvispat med vatten och sist i panko. Stek i en vid stekpanna med rikligt med olja - nästan fritering. Lägg att vila på lite hushållspapper innan servering. Strimla kålen fint och blanda med majonnäs, soja, honung och vinäger. Skär tonkatsun i strimlor och servera med ris, kålsallad och toppa med srirachamajo, koriander och lite lime att pressa över.