Supermör ingefärskarré i steambun med picklad rättika och kimchidressing

Supermör ingefärskarré i steambun med picklad rättika och kimchidressing
För 10 personer

Ingredienser

  • 2 kg fläskkarré
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 4 cm färsk ingefära
  • Salt
  • 3 dl Ginger ale
  • 2 dl ljus soja
  • 300 g rättika
  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 5 dl majonnäs
  • 2 dl finhackad kimchi
  • Salt
  • 20 st steamed buns

Gör så här

Sätt ugnen på 150 grader. Lägg karrén i en stekgryta (eller ugnfastform). Salta ordentligt runt om. Finhacka lök, gul lök och ingefära och fördela över köttet. Tillsätt soja och Ginger ale, sätt på locket (eller täck med folie). Sätt in i ugnen och sänk värmen till 125 grader. Tillaga i ugnen ca 5 timmar tills köttet är mört och nästan faller isär. Skiva rättikan tunt och lägg i en lag av ättika, socker och vatten. Finhacka kimchin och blanda med majonnäs, smaka av med salt. Dra isär köttet i munsbitar eller skiva det tunt. Värm steambuns enligt instruktion och servera allt tillsammans som en härlig plockrätt!