Spagetti med Gårdsköttbullar, mustig tomatsås och mozzarella

Spagetti med Gårdsköttbullar, mustig tomatsås och mozzarella
För 10 personer

Ingredienser

  • TOMATSÅS
  • Ca 2 kg passerade tomater
  • 3 små gul lök
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk honung
  • 3 msk balsam vinäger
  • salt
  • ÖVRIGA KOMPONENTER
  • 850 g spaghetti
  • 1,2 kg Scan Gårdsköttbullar
  • 500 g mozzarella
  • 2 krukor basilika

Gör så här

1. Hacka löken fint, fräs ihop med kryddorna ca 5 min. Slå på de passerade tomaterna och låt småputtra ca 20 min. Rör ner vinäger, honung och smaka av med salt.
2. Koka spaghettin enligt anvisning.
3. Stek Gårdsköttbullar till fin yta.
4. Riv mozzarellan i bitar och plocka och skölj basilikabladen.
5. Servera den nykokta spaghettin med tomatsås och Gårdsköttbullar, toppa med mozzarella och basilika, gärna på ett stort vackert fat.

Smaklig spis!