Julkorvgryta med stekt prinskorv, morot, brysselkål och grönkål
Ingredienser
- 3st gula lökar
- 4st vitlöksklyftor
- Mixad kryddpeppar
- 4st färska lagerblad
- 1st Timjan
- 800 g prinskorv
- 500g morot
- 500g brysselkål
- 400g grönkål
- 3l fläskbuljong
- äppelcidervinäger
- Smör
- Grov senap
Gör så här
Skala lök, vitlök och morot, strimla löken och skär moroten i lagom stora bitar för att lätt kunna äta grytan med sked. Svetta lök och morot med lite smör, tillsätt timjan, kryddpeppar och lagerblad.Slå på buljong och sjud tills att moroten är lagom mjuk. Halvera och blanchera brysselkålen i saltat vatten och blanda ner i grytan, smaka av med vinäger och salt.
Stek prinskorvarna i en panna på sidan, avsluta med att ha i repad grönkål. Skär ner prinskorvarna och lägg ner i grytan tillsammans med grönkålen.
Servera gärna med lite grovsenap