Krispig griskind med Yuzudipp
Ingredienser
Griskind
- 500g Griskind
- 50cl Öl (gärna ale, eller liknande)
- 2st Morötter
- 2st Gula lökar
- Salt
- 5 kvistar Timjan
Fritering
- 1dl Vetemjöl
- 2st ägg
- 1dl Panko (Japanskt ströbröd)
Yuzudipp del 1
- 5dl Matolja
- 200g Bladspenat
- 1st Citrongräs
- 2st Grön chili
- 3cm Ingefära
Yuzudipp del 2
- 2st Äggulor
- Salt
- Limejos
Gör så här
Griskind:Dela ner morötter och lök och lägg allt i en kastrull, fyll upp med vatten om inte ölet täcker köttet.
Låt koka minst 3 timmar, köttet ska falla sönder helt.
Sila buljongen och reducera till hälften, plocka bort grönsakerna och lägg köttet i en degblandare, tillsätt grov senap efter smak och ca 1dl av den reducerade buljongen. (Resten av buljongen går utmärkt att frysa, gott att ha som grund i andra grytor)
Fixera köttet i platsfilm till korvar runda som en 5krona och ca 15cm långa och frys.
Fritering:
Ta ut och låt köttet tina lite så att det går att skära 1cm tjocka puckar och dubbelpanera i mjöl, ägg och panko. Fritera griskinden i 170grader varm olja precis vid servering.
Yuzudipp del 1:
Mixa allting och sila genom finmaskig sil.
Yuzudipp del 2:
Vispa gulor, salt och limejos. Tillsätt oljan från del 1 i tunn stråle under kraftig vispning till majonnäsen tjocknat och fått en bra konsistens