Högrevsburgare med tryffel
Ingredienser
Hamburgare
- 500g Högrevsfärs
- Salt & peppar
- Olja till stekning
Tryffelmajonnäs
- 2st Äggulor
- 5dl Matolja
- Champagnevinäge
- Salt
- 2msk Tryffelbresyr
- Tryffelolja
Till Servering
- 10st Små hamburgerbröd
- Gruyère
- Färsk tryffel
- Smör till stekning
Gör så här
Hamburgare:Forma färsen till 10st burgare, arbeta så lite som möjligt med färsen.
Salta och peppra rikligt och stek precis innan servering.
Tryffelmajonnäs:
Vispa gulor, vinäger och salt. Tillsätt oljan i tunn stråle under kraftig vispning till majonnäsen har bra konsistens.
Blanda i bresyr och tryffelolja, smaka eventuellt av med mer salt och vinäger.
Servering:
Skiva osten och lägg på varje burgare, låt osten smälta i ugnen. Dela bröden och stek snittytan i smör till gyllenbrun och krispig.
Spritsa tryffelmajonnäs i botten lägg burgaren på och riv tryffel över. Servera.