Sotad Flankstek med vispat soyasmör, parmesan, torkad svamp & krasse

Sotad Flankstek med vispat soyasmör, parmesan, torkad svamp & krasse
GrillaSteka För 8 personer

Ingredienser

Flankstek

  • 400 g flankstek
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör

Bröd

  • 1 baguette
  • 4 msk olivolja

Soyasmör

  • 100 g osaltat smör
  • 2 msk kikkomansoya

Picklad lök

  • 4 st bananscharlottenlökar
  • 4 msk ättika
  • 8 msk socker
  • 8 msk vatten

Garnityr

  • 24 kvistar vattenkrasse
  • 8 skogschampinjoner
  • 40 g torkad karl-johansvamp
  • 100 g parmesan

Gör så här

Flankstek: Skär flanksteken i 2 längder. Krydda med salt och peppar. Sota flanksteken i en mycket varm panna med oljan och smöret. Baka sedan flanksteken färdigt i ugnen, innertemperaturen ska bli ca 54 grader. Skiva i tunna skivor och krydda med flingsalt Soyasmör: Vispa ingredienserna fluffiga med elvisp Picklad lök: Skala och skiva löken tunt. Koka upp samtliga ingredienser och låt svalna i lagen. Garnityr: Plocka vattenkrassen i fina toppar. Hyvla svampen tunt på mandolin eller med vass kniv. Mal den torkade svampen fint. Hyvla parmesanen. Avslutning: Bred smöret på bröden. Lägg på köttet. Toppa med svamp, picklad lök, parmesan och krasse. Pudra över svamppulvret.