Grillad och glacerad entrecote Menü med fänkålsslaw

Grillad och glacerad entrecote Menü med fänkålsslaw
GrillaSteka För 20 personer

Ingredienser

  • 1,5 kg entrecote, skivad
  • 1 msk sechuannpeppar
  • 1 msk rosépeppar
  • 1 msk svartpeppar
  • Vetetortilla

Fänkålsslaw

  • 1,5 fänkål, tunt skivad
  • 0,5 silverlök, tunt skivad
  • 1 pressad citron
  • 0,5 dl olivolja
  • salt
  • Tomatketchup lyx
  • 2 dl krossade tomater
  • 10 klyftor vitlök, skalade hela
  • 3 msk tomatpuré, rostad
  • 0,5 knippe timjan
  • 2 röda chilifrukter, strimlade
  • 2 gula lökar, tärnade
  • 1 dl mörk sirap
  • 0,5 dl sherryvinäger
  • salt och peppar

Gör så här

Entrecote: Gnid in entrecoten med kryddorna och salt. Grilla med olja, ca medium rare. Låt svalna. Skiva i tunna strimlor. Fänkålsslaw: Blanda citronjuice och olivolja smaka av med salt. Vänd i lök och fänkål. Tomatketchup lyx: Fräs lök, vitlök, timjan i lite olja. Lägg i chili. Tillsätt resten av ingredienserna. Låt koka ihop, mixa och passera. Låt koka ihop ytterligare. Smaka av med salt och peppar Lägg ihop: Lägg den kryddbakade skivade entrecoten i tortillan. Toppa med fänkålsslaw och ketchup.