Gör så här
Gör så här
Koka upp vätskan och lägg i sidfläsk och
lägg. Sjud under lock i 1 ½-2 timmar. Sila
av och spara buljongen. "Mosa" ihop köttet
med en gaffel och späd med lite buljong till
önskad konsistens. Smaka av med vinäger,
Dijonsenap, senapsfrön, tranbär, persilja,
salt och peppar. Fördela i formar och se
till att pressa ner ordentligt. Ställ svalt i
2 timmar och låt stelna. Gjut sen gelé på
toppen och låt den stelna i någon timme
innan servering.
Lingonchiligelé:
Gör så här
Rensa lingonen och skölj ordentligt.
Kärna ur äpplen. Koka ihop lingon, äpplen och vattnet tills äpplena sjudit sönder. Lägg i chili och låt dra i 5 min. Sila genom silduk. Mät upp saft och blanda med socker. Sjud utan omrörning i ca 15 min.
Gör geléprov och låt stå i några minuter.
Skumma av. Gjut i burkar alt på syltorna.