Pizza med rapsgris

Pizza med rapsgris

Ingredienser

  • 2 dl vatten, ljummet
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 25 g jäst
  • 1 tsk torkad oregano
  • 5 dl vetemjöl

Topping

  • 3 st grislägg, kokta i ca 8 tim
  • 5 st tomater, hackade

Gör så här

Plocka läggköttet och glacera i bbq-sås. Vänd i tomathacket precis innan köttet läggs på pizzan. Baka ytterligare i ca 5 min på 225ºC.

Blanda ihop vatten, olivolja och salt. Smula ner jästen och tillsätt oregano. Rör i mjöl och arbeta till en smidig deg. Kavla ut och stansa till 25 små pizzor. Baka av med chilisås, riven ost och tunt skivad rödlök på 250ºC i ca 3 min. Toppa med plockad lägg från rapsgris och ruccola.