Fläskkarré med morots- och kumminbulgur och myntayoghurt

Fläskkarré med morots- och kumminbulgur och myntayoghurt
StekaUngssteka För 50 personer

Ingredienser

  • 7 kg Scan Sous vide Fläskkarré
  • 2,5 kg Morötter, i bitar
  • 2 dl Rapsolja
  • 1 dl Kummin, hel
  • 4 liter Bulgur
  • 100 g Persilja, hackad

Myntayoghurt

  • 4 liter Matyoghurt
  • 100 g Mynta, hackad
  • 1 dl Honung

Gör så här

1. Blanda ingredienserna till yoghurten och smaka av med salt och peppar.

2. Stek morötterna i oljan på hög värme tills de nästan är mjuka. Tillsätt kumminfröna och låt de rostas med. Lyft upp.

3. Koka bulgurn enligt anvisning och vänd sedan ner morötterna och persiljan.

4. Skär köttet i skivor och lägg på bleck. Salta och peppra något. Värm i kombiugn på 80°C med ångpuffar tills temperaturen är 70°C mellan skivorna.

5. Servera fläskkarrén med morotsbulgurn och yoghurten.